Smaka på äkta mathantverk

Direkt från lokala skogar och jordar; Kryddad med mycket östgötsk kärlek!
―――――― om oss――――――

Werna Visthus

ägs och drivs av krögarparet Pelle och Katrin Forss och är resultatet av en vilja att skapa riktigt bra lokal mat utan konstigheter. Här har charkuterier sin naturliga kulör, utan konstgjorda tillsatser och färgämnen. Hos oss får alla produkter istället en rejäl dos av äkta hantverkskunnande och mycket kärlek!

OBS! Hela vårt sortiment hittar ni på vår butik i restaurangen på Flygvapenmuseum i Linköping

Lufttorkat Vilt

Vi på Werna Visthus luftorkar hantverksmässigt efter eget recept, vi gör alltid vårt yttersta för att köttet skall hålla den absolut högsta kvaliten.

Kryddor

Vi smaksätter havssalt och finsalt efter egna recept för både smakupplevelse och utseendets skull. Vi är oerhärt stolta smaker som ramslök, chili & krondill m.m

Marmelad

Utöver Marmelad och sylt så gör vi även egna varianter på inläggningar. Vår målsättning är att alltid försöka hitta nya smakupplevelser till våra kunder.

Korvar

Korv är magi.

Lufttorkad salami med fänkål eller chili på vilt från Östergötland eller färskkorvar till grillen med spännande smakvariationer det finns korv för alla tillfällen

―――――― Gårdsbutik Online――――――

Bästsäljare

Vi varm och kallröker, lufttorkar och gravar styckdetaljer från vildsvin, dovvilt , älg och viltfågel. Vi formar hjortburgare grillar Pellestrami och hjortrostbiff.

Stoppar en hel del olika färskkorvar med såväl skandinaviska smaker som medelhavsinspirerade.

Vi använder eget äpplepektin till våra marmelader och kokar på traditionellt vis i små batcher i kopparkittlar.

Ost

Våra marmelader är anpassade att passa till alla olika typer av hårdost, kittost, vit,blå och grönmögelostar

På Werna Visthus

Tillverkar vi viltdelikatesser av bland annat rådjur, älg, vildsvin, dovvilt, fågel och fisk. 
Vi varm- och kallröker styckdetaljer som rådjurssadel och älgstek, formar hjortburgare.

―――――― Recept & Inspiration

Hela vår produktion 

är tänkt att gifta sig med varandra på olika vis,

Till våra charkprodukter passar det mycket bra med sötsyrade produkter såsom betor, morötter och lök men även chutneys och lökmarmelader.

Samarbetspartners

Vi vill stolt presentera våra leverantörer och kunder

―――――― kontakt

Kontakta oss

Driver du gårds-eller delikatessbutik och vill bli återförsäljare av våra produkter eller är du odlare och har fina råvaror som kan passa vår förädling?

 

Kolla in våra delikatesslådor den perfekta julklappen!!!


Vill du slippa stressen med att stå i köket på nyårsafton och bara njuta av kvällen? 

Vi på Gastromix har satt ihop en exklusiv nyårssupé för avhämtning som sätter guldkant på er bjudning. Med fantastiska råvaror och kärlek till varje rätt, tar vi hand om maten så att ni kan fokusera på att fira in det nya året i lugn och ro.

Vår meny är en lyxig kombination av klassiska smaker och nya överraskningar – perfekt balanserade och serverade med stil 👌.

Förrätt
Hälleflundra från Selsøvika på tre olika vis. Gravad, lättrökt och tartar med ärtpuré, örtbrödscrisp samt dillcitronette och plocksallad

Huvudrätt
Rimmat & sotat ankbröst med rotsaksterrine och balsamicosås med toppmurklor och salladslök samt palsternackschips

Efterrätt
Citrontarte med mascarpone och marängcrunch samt blåbär, coulis och flarn

Pris 795:-/p

Tillval:
- Tre olika drinktilltugg ”kockens val” 125:-/p
- Mellanrätt med regionala ostar samt tillbehör från Werna visthus 125:-/p

Oavsett om ni är hemma med nära och kära eller planerar ett större firande, kan ni beställa vår supé för avhämtning. Maten hämtas 31/12 mellan 12-13 på restaurang Aviatören vid Flygvapenmuseum 🤝. Beskrivning kring hur man värmer och lägger sista touchen följer givetvis med.

Vi ser till att allt smakar fantastiskt – ni slipper stressen! Win-win för alla 🙌

📞 Boka er nyårssupé: 070-495 95 61
✉️ bokning@gastromix.nu